Русия отхвърли мирния план от 10 точки на украинския президент Володимир Зеленски, съобщава

...
Русия отхвърли мирния план от 10 точки на украинския президент Володимир Зеленски, съобщава
Коментари Харесай

Русия отхвърли мирния план на Зеленски – не отчитал реалностите

Русия отхвърли мирния проект от 10 точки на украинския президент Володимир Зеленски, съобщава " Ройтерс ".
Прочетете още
Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че предложенията за преустановяване на спора в Украйна трябва да вземат поради " днешните действителности "  на четирите украински района, които се причислиха към Русия.

" Не може да има кротичък проект за Украйна, който да не регистрира днешните действителности във връзка с съветската територия, с влизането на четири области в Русия. Планове, които не регистрират тези действителности, не могат да бъдат мирни ", безапелационен бе той.

Русия разгласи, че анексираните украински територии са под нейната нуклеарна отбрана.

Кремъл признава, че към момента се работи по тяхното " консолидиране ".

През септември Русия обяви Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна за част от своята територия след референдуми, отхвърлени от Украйна и западните страни. Русия не управлява изцяло нито един от четирите анексирани района.

Зеленски разгласи своя кротичък проект от 10 точки за първи път през ноември, след което го разиска с президента на Съединени американски щати Джо Байдън и други водачи и прикани за провеждане на среща на върха за световен мир въз основа на него.

Планът обаче планува изтеглянето на съветските войски от интернационално приетата територия на Украйна, което би означавало Москва да се откаже както от четирите района, които твърди, че е анексирала, по този начин и от Крим, който завзе през 2014 година

На собствен ред Кремъл неведнъж е заявявал, че е отворен за мирни договаряния с Украйна, само че не вижда предпочитание за договаряния от страна на Киев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР